۱۹ فروردین ۱۳۸۷، ۹:۱۲

واکنش تشکلهای اسلامی جهان علیه فیلم ضدقرآنی فتنه؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

واکنش تشکلهای اسلامی جهان علیه فیلم ضدقرآنی فتنه؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: پخش فیلم موهن و ضدقرآنی نماینده پارلمان هلند واکنش هیئتها، انجمنها، تشکلها و گروههای اسلامی سراسر جهان را در پی‌داشت .

دفتر امور دینی ترکیه پخش فیلم "فتنه" را محکوم کرد

دفتر امور دینی ترکیه ضمن محکومیت پخش فیلم فتنه ابراز امیدواری کرد برخورد آگاهانه مسلمانان از بروز هرگونه تنش و تفرقه جلوگیری کند .

 ترکیه نیز به صدای منتقدان فیلم موهن نماینده افراط‌ گرای پارلمان هلند که با هدف خدشه‌دار کردن چهره اسلام و ترویج انزجار نسبت به این دین پخش شده، ملحق شد.
دفتر امور دینی ترکیه طی یک بیانیه این فیلم را محکوم و آن را بخشی از تلاشهایی دانست که با هدف تروریست جلوه دادن مسلمانان و آسیب رساندن به احساسات آنها صورت می‌گیرد.

در این بیانیه آمده: "فتنه" اهانت به قرآن و اسلام است و به انزجار، خشونت و تبعیض منتهی می‌شود.ما اعتقاد داریم مسلمانان با چنین اقداماتی که با هدف گسترش هراس از اسلام با بهره گیری از تولید فیلم مستند صورت می‌گیرند تحریک نمی‌شوند. ما باور داریم که مسلمانان از هر نوع رفتاری که به تنش و جدایی در جوامع منتهی شود دور می‌مانند.

اهانت به آموزه‌های دینی جرم تلقی شود

سازمانهای اسلامی لیبی ضمن محکوم کردن فیلم هلندی "فتنه" که به آموزه‌های دین اسلام اهانت کرده است طی بیانیه ای از تمام نهادهای اروپایی خواستند قانونی تصویب و حمله علیه دین را جرم تلقی کنند.

انجمن جهانی دعوی اسلامی مستقر در لیبی که به امر تبلیغ دین اسلام می پردازد از دولت هلند و تمام نهادهای اروپایی خواست قانونی را به تصویب برسانند که حمله علیه دین اسلام و سایر اعتقادهای دینی و همچنین تبعیض براساس دین، نژاد، رنگ و یا فرهنگ را جرم محسوب کنند.

این انجمن اعلام کرد این فیلم اقدام نژادپرستانه اروپایی است که به حملات داوطلبانه علیه اسلام و مسلمانان عادت کرده تا میان روابط مسلمانان و اروپائیان تأثیرگذار بوده ارتباطهای فرهنگی کشورهای اسلامی و غرب را به حداقل برسانند. این انجمن جهانی همچنین نسبت به اقدامهایی که به نام آزادی عمل انجام می شود هشدار داد.

فرماندهی ملی مسلمانان لیبی نیز طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن فیلم موهن فتنه، اعلام کرد: این اقدام برقراری صلح جهانی و تثبیت فرهنگ گفتگو و شناخت دیگری را با مشکل مواجه می‌کند.

این فرماندهی با عضویت دهها سازمان، مؤسسه و احزاب اسلامی از قاره های مختلف طی بیانیه ای اعلام کرد: این اقدام اهانت به اسلام، تهاجم به قرآن، مسلمانان و اعتقادات آنها به شمار می رود. 

فرماندهی ملی مسلمانان لیبی از دولت هلند خواست از اجرای چنین برنامه هایی پیشگیری کرده، قوانین ملی و بین المللی را در نظر گرفته و از آزادی بیان به عنوان ابزاری برای اهانت به ملتها و ادیان استفاده نکنند که این کار امنیت و صلح جهانی را تهدید می کند.

اندونزی پخش فیلم ضداسلامی هلند را ممنوع کرد

اندونزی پخش فیلم اهانت آمیزی که از سوی افراط گرای پارلمان هلند ساخته شده را ممنوع کرد.

سوسیلیو بامبانگ یودهویونو رئیس جمهور اندونزی اعلام کرد، گیرت وایلدرز رهبر جزب آزادی جناح راستی هلند هرگز نمی تواند به این کشور سفر کند.

گروه هایی از فعالان مسلمان اندونزی در اعتراض به این فیلم در مقابل سفارت هلند در جاکارتای اندونزی تظاهرات کردند.

رئیس جمهور اندونزی همچنین گفت که رهبران جهان از نظر اخلاقی مسئولیت دارند مانع ساخت چنین فیلمهایی شوند و از معترضین خواست برای بلند کردن صدای خود به خشونت پناه نبرند.

پیش از آن ماکیسم ورهاگن وزیر امور خارجه هلند خواستار آرامش جهان اسلام شد و گفت احساس ضربه دیده نباید به خشونت منتهی شود.

فیلم فتنه از سوی دولت هلند محکوم شد و توزیع کنندگان هلندی نیز از پخش آن امتناع کردند. بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز این فیلم را اهانت برانگیز و ضد اسلامی دانست.

دومین بانک اسلامی سوئیس افتتاح می‌شود

اقتصاد و خدمات بانکداری اسلامی در سراسر جهان روند رو به رشدی دارد و مشتریان بسیاری را به خود جدب می‌کند، در چنین شرایطی دومین بانک اسلامی در سوئیس به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی جهان افتتاح خواهد شد.

ابراهیم دبدوب مدیر اجرایی بانک ملی کویت که در نظر دارد این بانک جدید را تأسیس کند گفت: این بانک برحسب نیازها و تقاضای مردم تأسیس می شود.

دومین بانک اسلامی تا پیش از پایان سال میلادی جاری افتتاح خواهد شد و از آنجا که کشور سوئیس هنوز هم از نظر بسیاری یکی از کشورهای مطلوب برای نگهداری مبالغ آنها است این بانک با موفقیت رو به رو می شود.

نخستین بانک اسلامی سوئیس در سال 2006 با عنوان بانک خصوصی فیصل در ژنو افتتاح و به نخستین بانکی تبدیل شد که براساس اصول و قواعد شریعت اسلام فعالیت می کند.

موضعگیری رهبران مسیحی و مسلمان در واکنش به مخالفت با ساخت مسجد

در پی اظهارات یکی از اعضای شورای عمومی کلیسای انگلیکن بریتانیا در مخالفت با ساخت مسجد، سخنگوی کلیسا و سخنگوی محدوده اسقفی وی این اظهارات را شخصی دانسته و تأکید کردند وی دیدگاه کلیسا را منتقل نکرده است.

آلیسون رائوف یکی از اعضای شورای عمومی کلیسا به عنوان هئیت حاکم کلیسا خواستار ممنوعیت ساخت مسجد در بریتانیا شد تا چهره این کشور اسلامی نشود. این اظهارات به‌ سرعت از سوی رهبران مسیحی و مسلمان تقبیح شد. کلیسای انگلیکن به‌سرعت از اظهارات رانئوف فاصله گرفت و اظهار داشت که این اظهارات شخصی و فردی محسوب می‌شوند. سخنگوی منطقه سراسقفی وی نیز اظهار داشت این نوع اظهارات به رابطه با جامعه اسلامی که حدود 2 میلیون نفر تخمین زده می‌شوند صدمه وارد می‌کند.

این سخنگو افزود: اظهارات رائوف به خود وی ارتباط داشته و دیدگاه منطقه سراسقفی لندن را منعکس نمی‌کنند چرا که این منطقه دارای روابط بین‌دینی مناسبی در پایتخت بریتانیا است.

شورای مسلمانان بریتانیا نیز به عنوان بزرگترین گروه پوششی مسلمانان کشور این اظهارات را مورد انتقاد قرار داد و آن را بیگانه‌هراسانه دانست.

کد خبر 660689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha